Senaste inläggen

Av Anna Ideryd - 2 november 2008 19:11


Här kommer en huvudbild på Bore från ponnyutställningen. Utmärkt fotograf var Sarah Karlsson. Det kommer fler bilder.../Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 15 oktober 2008 14:10


Här kommer ytterligare en bild på Curry. En massa "bråte" i bakgrunden så den är lite fixad...


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 14 oktober 2008 14:06


Fick ett plötsligt infall att fotografera litegrann.


Curry 5½ månad
Lure Coursing i "lightvariant". Bland det roligaste Curry vet är när man knyter fast en liten bit petbed i longerspöet och sedan drar det längs marken så hon får fånga "haren".
Till vänster: Curry. Framifrån: Maggie, Nellie o Zaffran Till höger: Tati


Från vänster: Tati, Nellie, Zaffran, Currt o Maggie


 /Anna


Av Anna Ideryd - 5 oktober 2008 12:34


Igår var en helt otrolig dag. Bore blev Reserv-BIS på ponnyutställningen!!! Vilket på hästspråk betyder andra bästa ponny totalt. Domare var Elisabeth Ljungstorp.Omdömet för Bore blev:

* Maskulin av utmärkt rastyp - 9

* Vackert huvud, utmärkt framparti, överlinje o kors - 9

* Välbenad från sidan, något tät fram - 8

* Taktmässig o avspänd skritt - 8

* Framåtgripande trav med god takt - 8

Totalt 42 poäng


BIS blev Lagmanshaga Amazing Grace, också hon med 42 poäng.


På hundutställningen gick det inte alls lika bra... Slät 1a på Tati o Nellie, Curry blec tredje bästa valp utan HP.


/Anna

Av Anna Ideryd - 3 oktober 2008 14:29


...som heter Bore. Bore har allt som oftast en fin maskering av lera o skit, precis som de allra flesta skimlar jag känner till. De som inte har denna färg vid insläpp är vanligtvis täckade. 


Bores


Visst, det är inte så roligt när man knappt kan ana att det är en skimmel som går i hagen. Man kan ana vissa delar som är hyfsat vita fortfarande, som under magen, men i övrigt finns det inga spår efter den ponny/häst man släppte ut på morgonen. Har man riktigt otur har det även kommit lite regn, bara för att vara säker på att leran (eller som der är i Bores hage - matjorden) riktigt tränger in i huden, hårbotten o jag tror till och med att den kan tränga in i hårstråna. Hur kan den annars vara så svår att få bort?


Det STORA PROBLEMET med att Bore oftast är mer brun/svart än skimmel är att det är ponnyutställning i morgon (4/10). Det uppskattas oftast inte av domaren om ponnyn har "fel färg" när man kommer in för bedömning. Det sägs att det är en skönhetstävling... Efter tips om bra kur till skimlar som finns i varje matvaruaffär, Yes citron, samt en flaska Absorbine Super Poo, entrade Bore pannrummet (min "spolspilta" när det är kallt ute) för att testa om det verkligen är så effektivt som jag hört. Kan bara konstatera att det var minst så effektivt! Yippie! Efter ett varv med Yes fullkomligt forsade smutsen av, har aldrig varit med om något liknande. Efter Yes blev det ett varv med Super Poo som fick sitta i 10 minuter före sköljning.  Både Yes o Super Poo applicerades direkt på svampen, inte i en hink med vatten. Det är mycket viktigt att man sköljer noggrannt då de annars lätt kan få klåda av Yes, samt att man alltid tar ett milt schampo efter då Yes är uttorkande/avfettande. Ut från pannrummet kom en skimmel!


Nu återstår bara att se om Bore fortfarande är vit imorgon på morgonen. Behöver jag säga att han får stå inne idag? Det är inga som helst problem för Bore att vara inne en dag för att bli ordentligt torr, bara han har mat så är han nöjd. Hmmm, undra om han är en typisk ponny ;-)


Det är även vinthundsutställning imorgon, kommer åka som en galning mellan. Har nämligen lyckats med konststycket att ha två aktiviteter samma dag, tack o lov på samma ort. Inte så ovanligt dock... Det är Curry, Tati och Nellie som ska ställas ut.


Återkommer med resultat!


/Anna


Av Anna Ideryd - 16 september 2008 22:10


Söndag 14/9 trodde jag att det var min sista dag att leva, eller nästan i alla fall - jag skulle nämligen tävla! Det var klubbmästerskap på ÖRK i både hopp o dressyr. Dreesyren gick i LB:1 o hoppningen i 70 cm.


Nervös som fan tränade jag under lördagkvällen i ridhuset på VRC/ÖRK samt  badade o knoppade Myran. Hon blev riktigt snygg!


Väl söndag o dags för tävling så var jag faktiskt inte alls lika nervös. Gick ut o värmde upp en timme innan, vilket visade sig vara perfekt längd. Startade som nummer två, vilket gick rätt så bra. Myran slog sig fri ur formen några gånger, o jag fegred så det var lite undertempo o väldigt sparsamt med ökningarna... Men, i det stora hela så var jag nöjd. (Fan trot, jag som aldrig brukar vara nöjd... ;-) )


Klubbmästare blev Cecilia Läntha - Odinsal Xanadu med 64,48% o jag o Myran blev tvåa med 64,13%. Tight värre! Stort grattis till Cecilia - tredje klubbmästartiteln på raken!


Jag o Myran blev tvåa Foto: Malin Nyberg


Klubbmästare i hoppning blev Maarit Salla på ridskolehästen Sandycove Sandman "Sandy". Ett stort grattis även till Maarit!


Ha det bra!

Anna

Av Anna Ideryd - 25 augusti 2008 07:01


Fredag mitt på dagen gick resan mot Mo i Rana, 62 mil bort. Jobbade på förmiddagen så jag hade allt färdigt i husbilen för direkt färd. Med oss hade vi Tati, Curry o Alfons. Curry o Alfons är bara 3½ mån så de var bara på miljöträning.


Resan gick inte så jättesnabbt i slutet. KOLSVART ute på okända vägar + ett antal vägarbeten, o då snackar vi mils längd. Till slut var vi framme o då var det rasta hundarna o lägga sig i sängen direkt.


Lördag förmiddag var det dags för Tatis entré i ringen - o det med besked! Tati blev 2a bästa tik med Cert! Bästa tik o BIR, BIG, BIS-3 blev Nuch Ex Officios Adamant Gold – Puuma.


Söndagen gick nästan lika bra. Tati belv 2a bästa tik igen med superkritik. Certet gick till tiken framför. Sedan bar det av hemåt. Då vi körde nästan allt i dagsljus (den biten som blev i mörker var på kändad vägar = sträckan Luleå-Överkalix) så blev resan 2½ timme kortare!


/Anna

Av Anna Ideryd - 21 augusti 2008 21:04


I morgon efter jobbet bär det iväg på hundutställning med destination Mo i Rana, Norge. Tati ska visas både lördag o söndag. Curry, Alfons o Bobo ska följa med då Puumas matte Trine gärna vill se på dem.


I eftermiddags tog Rolf-Göran Bengtsson OS silver individuellt i hoppning. Nära, nära ett guld. Exakt samma tid som guldmedaljören men Ninja La Silla petade med sig sista hindret. Verkligen synd då jag tycker att Rolf-Göran verkligen hade förtjänat ett guld. Snygg, prydlig ridning som inte stör hästarna.


Ikväll har jag, Zaffran o Nellie varit ute o sprungit. Ni vet, mitt nya sundare liv. Gick faktiskt mycket lättare att springa idag så det blir nog mycket bra i slutändan det här.


Då jag såg hoppfinalen samt var till Åke o Anita i Åmynnet så har hästarna fått vila. Mitt Tradera-fynd kom idag, ett Bucas Power Cooler till Myran. Halva priset mot för i affär - helt oanvänt på häst innan! Så nu har Myran snart en komplett garderob ;-)


Uppdaterar med resultat från helgens utställning på söndag kväll eller måndag.


Höres!

Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se