Senaste inläggen

Av Anna Ideryd - 20 augusti 2008 15:53


Oooops, det har visst gått 10 dagar sedan jag uppdaterat bloggen. Jag som hade bestämt mig för att vara en aktiv bloggare. Fast det har förstås inte hänt så jättemycket på sistone. Ridit, jobbat o varit i Piteå hos Christian.


Igår var jag o besiktade transporten i Kalix. Den gick igenom utan problem. Yes! På vägen hem blev det ett "obligatoriskt" stopp på Granngården. Hittade två täcken på 50%, ett Horse Saver regntäcke till Myran o ett stalltäcke till Bore. Samt att jag köpte nya skor till dem båda. När jag var i Kalix fick jag den geniala idén att jag skulle ta med mig spån "när jag ändå passerar". Det knepiga med att ta spån i en transport är att man måste skotta in det från skopan genom övre luckan bak. Efter ett antal liter svett o möra muskler var 6m3 i transporten. Nöjd med mig själv bar det hemåt från Bondersbyn. Natten till idag var däremot inte lika uppiggande... Vaknade kl 2 med jätteömma armmuskler, men det botades av två magnecyl o isbalsam på armarna.


Idag har jag varit ute o sprungit för andra gången. Har bestämt mig för ett hälsosammare liv. Rätt så skönt att vara ute o röra på sig, enda problemet är att jag har SÄMST kondition på denna planet. Eller det var nog en överdrift... Mjukstartar i alla fall med att gå/jogga 2 km nu i början. Är jag för överambitiös nu så kommer jag inte idas, så pass känner jag mig själv.


Nu ska jag tillbaka till jobbet o ha höstterminens första ridlektiner!


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 10 augusti 2008 17:33


Idag var det äntligen dags för inbjudningstävling i hoppning för ponny på Överkalix Ridklubb http://www.overkalixridklubb.com


Igår så ställde vi i ordning allt. Byggde bana med våra nya fina infångare (tillverkade av Pär Andersson på VRC o målade av ett fantastiskt gäng ideella i ÖRK) med reklam på (Åsa på Innova har gjort ett superjobb med att printa reklamen i superkvalla!), två tält upp för serveringen o ett till hästloppisen. Plus allt annat "runtikring" - skyltning, avspärrning, koll av sladdar, högtalaranläggning mm mm.


Idag var det då dags för tävlingen. Skulle stiga upp kl. 6 men av någon konstig anledning så förstod jag inte att det var söndag idag utan hade måndag istället så när väckaren ringde ställde jag fram den 30 min o funderade på hur jag hade tänkt när jag ställde den. Inte behöver jag stiga upp 1½ timme före jobbet börjar... Bara att det var SÖNDAG inte måndag. Steg upp i lugn o ro för att plötsligt komma vilken dag det är. Igång med raketfart, klä på sig, borsta tänderna, ge hästarna morgonhö, kolla vattnet o lämna tillbaka transporten till Svenne. Tack för lånet!


Väl på plats hade jag som uppdrag att hälsa ryttare o körande föräldrar välkomna o berätta om parkeringen o uppstallningen. Alla var så duktiga på att följa instruktionerna!


I fiket hade vi nybakat fika från klubbmedlemmar. Tack för det! Utan alla som ställer upp med att baka skulle det bli en slät kopp kaffe att sälja... Ni är guld värda. Leif grilla hamburgare på löpande band o Marika, Britta, Anna-Lena o Agneta  skötte fiket (o säkert någon mer som jag inte hann se medans jag for omkring mellan mina uppgifter). I klass 2 var jag banpersonal o i klass 3 var jag tidtagare. Det var hela tiden ideella i ÖRK som var banpersonal o övriga funktionärer. Tusen tack! Utan alla som ställer upp skulle det inte bli någon tävling. Ingen nämnd, ingen glömd.


Efter sista klassen hjälptes vi alla åt med att packa undan. Banan var bortbyggd på nolltid o serveringen gick också snabbt o smidigt att packa ihop.


Nu är det då dags för passet hemma. Skotta ut, rida, städa o promenera med hundarna.


/Anna


ANNONS
Av Anna Ideryd - 9 augusti 2008 21:05


Idag har det varit utställning i Tornio. Tati fick ck, bt-2, r-cert, r-cacib. Världens konstigaste domare. På alla hundar så kollade hon ALLA tänderna o drog längs med svansen. Det var allt hon kände på dem. Sen fick de röra sig fram o tillbaka o ett varv runt. Klart. Hon måste ha haft röntgenblick som kunde se hur de var konstruerade?!


Snabbt hem, byta till transporten o hämta Mickan i Siknäs för att lika snabbt vända hemåt för att förbereda inför tävlingen. Läs mer om den under 10/8. Myran blev jätteglad att få hem sin lilla kompis.


Nu ska jag gå o sova o kurera min förkylning. 

Godnatt!


/Anna

Av Anna Ideryd - 7 augusti 2008 15:25


Nu är första ridpasset på Myran sedan sommarbetet avklarat. Hon var minst lika fin som igår. Tjurade bara litegrann när jag red över kalhygget på väg till ridbanan. Väl igång med ridningen "på riktigt" så var Myran väldigt mjuk o samarbetsvillig. Rund o fin i formen med ett mjukt stöd på bettet. Inget segdrag, inte ens från början. Avslutade med att skritta hem genom skogen o efter vägen. Det var ett väldigt roligt ridpass fast vi "bara" jobbade på volt med lösgörande. Kanske var det Myrans nya pannband som fixade ett sånt´positivt pass ;-)


/Anna


Av Anna Ideryd - 6 augusti 2008 07:14


Andra dagen med longering. Inställd på en duracellkanin som försöker springa ur inspänningarna men vad händer? Myran var jättefin! Jobbade nästan direkt i en avslappnad fin form. Travade ganska länge för att sedan fatta galopp. Det är oftast den fattningen som leder till "övertempo" (springa järnet så länge hon orkar...) men inte idag. Rund fin bärig galopp! Blir nästan fundersam om någon har bytt ut min häst? Det är en sån fin känsla när allting bara går bra.


/Anna

Av Anna Ideryd - 5 augusti 2008 07:11


Så idag var det dags att sätta igån Myran efter sommarvilan. Det ryttarsäkra alternativet är longering. Myran kan (rätt så ofta, även utan att det varit så lång vila) vara vad man kan kalla levnadsglad. Det är skolor ovan mark som utförs ganska flitigt. Efter att ha rasat av sig så var hon riktigt fin. Ledde av henne i skogen.


/Anna

Av Anna Ideryd - 4 augusti 2008 06:57


I helgen har det varit utställning i Kuopio. Det var bara Tati (Airescot Splendid Sunday) som var anmäld. Maggie, Zaffran o Nellie var med som "sällskap" då pappa var på väg hem med sin nya bil och inte viste när han skulle komma hem. Det är en bit att köra från Munka-Ljungby...


Vi (jag o mamma) åkte till Kuopio på torsdagen o när vi kom fram var det världens åskoväder. Blixtarna snurrade  runt, runt på himlen. Usch så otäckt det var. Tur att vi hade med oss en radio. Den spelades på högsta volym med Radio Nova, ganska så bra låtar faktiskt. Vi bet ihop o vågade oss ut när det lugnat sig lite grann så vi fick upp tältet vid ringen.

Dag 1: Fredag 1/8 fick Tati ck, bt-4

Dag 2: Lördag 2/8 fick Tati ck, oplacerad bt-klass

Dag 3: Söndag 3/8 fick Tati ck, bt-3 o CERT!

Tati fick fina kritiker alla dagar.


Det fanns även en försäljare på plats som hade lättefina vinthundshalsband. Nellie fick ett vitt med svartmönstrat band  o en tofs. Curry fick ett vitt med guldmönster o smal röd kant. Curry fick även ett tillhörande vitt koppel. Båda blev jättefina! Det fanns en till försäljare som sålde bäddar i minut o parti. Bäddarna var av märket Darling. Billiga o jättefina. Jag köpte två runda, mjuka bäddar för endast 20 Euro/st. Det blir knappt 190 kr. Normalt får man betala minst det dubbla.


/Anna


Av Anna Ideryd - 30 juli 2008 20:20


Idag var jag till Teliabutiken i Luleå för att reklamera min mobil. Väl i butiken upptäckte jag att kvittot var hemma. Ett antal horn hann växa ut ur min panna samt gick igenom registret av svordomar inombords. Tjejen på Teliabutiken var jättetrevlig o försökte få fram kvittot åt mig men de kunde inte hjälpa mig då telefonen är beställd via Telias hemsida. Måsta själv ringa till Telia o be om en kopia av kvittot. Det räckte inte med fax då de som servar telefonerna kräver kvitto i orginal. Kan man ju förstå men det kändes ändå surt. Jaja, inte så mycket att göra åt det.


Alla som funderar på ny telefon - lyd ett gott råd - köp INTE en Nokia N73. Det har varit strul med telefonen hela vägen. Har haft den i 1½ år nu, första strulet kom redan efter några veckor. Tappar kontakten med SIM-kortet, hänger sig när man använder kameran, slår av sig själv (ja, med batteri kvar!) samt framförallt så tappar den mottagningen med nätet konstant. Här har man gått o köpt sig en telefon med alla funktioner man vill ha. 3,2 megapixels kamera, 3G mm mm för att ha med sig ALLT. Och vad händer? Fel fel o åter fel på mobilen. Förhoppningsvis så får de till problemen då jag i övrigt trivs med telefonen. Som "ersättare" har jag skaffat mig en Samsung M300. Har haft den i några timmar o den verkar fungera felfritt än så länge ;-) Enkel att hantera är den också. Är inget tekniskt geni direkt...


Oooops, nu går det visst åska. Bäst att dra ur dator, bredband o telefon så det inte går sönder


/Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se