Senaste inläggen

Av Anna Ideryd - 31 maj 2010 16:39


30 maj startade Hadjak på dressyr i Älvsbyn. LB:1 med 62%, var seeeeeg... I LA:1 var han jättefin och belönades med 57,5%. Ett resultat att vara nöjd med men jag siktar mot 6-års championatet med Hadjak så minst 60% hade suttit fint ;-)


    


Efter tävlingen svängde vi förbi Marie Bergman som ska hopptävla Hadjak åt mig då han annars missar Piteåtävlingen när jag är i England och tittar på Tansy och släkt till henne och Råger. Hadjak och Marie hittade varandra direkt och hoppade en kortare bana på ca 80-85 cm. Ville inte köra för hårt då han redan gått två pass under dagen.


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 20 maj 2010 12:58


Nu har Hadjak varit på ytterligare en tävling, denna gång i Piteå.

I klass 1; LC:1 fick han 70,37% och gick dessutom inte på topp utan det fanns massor kvar att ge. Lugn, framåt och avslappnad hela tiden :-) Dagens bästa resultat i LC:1 av ALLA startande kategorier. I dagens andra klass, LB:1, fick han 59%. I LB var Hadjak trött av värmen, från +8 till +27 på några dagar, även hästarna hade svårt med omställningen. Trots att han var trött av värmen kämpade han på. Inga missar men för lite power för att plocka fler poäng. Bästa % av C-ponnyerna :-)


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 13 maj 2010 13:03


Här kommer några bilder på Råger (Springwater I'm All Rye, brun) o Bore (Shilstone Rocks Snowlord RD 10, skimmel) när de myser ute i solen.


           


/Anna  

Av Anna Ideryd - 13 maj 2010 09:16


Axxas Hadjak 8 maj 2010

foto: UllaBritta ideryd


  


/Anna  

Av Anna Ideryd - 13 maj 2010 09:07


9 maj var Hadjak på årsdebuten på dressyrbanan och med den äran. I fjol hanns det bara med två tävlingar och på dessa var han lite pirrig. Massor med nya intryck. På denna tävling som var i Bergnäset var han mycket mer avslappnad. Uppvärmningsklassen, en LC:1, fick han 58% trots att han var spänd på den nya miljön. Inför andra klassen, LB:1, var han supertaggad på framridningen vilket var superskoj! Otroligt ridbar med fint sug framåt. Väl inne på banan var han lika fin som på framridningen, avslappnad och framåt med fiiin form :-) Vi slutade på 61,5%, knappt 1% efter segraren :-) Då jag är senior går Hadjak utom tävlan.


Cajsa Ahlbäck var med som sälskap och fotograf, bilder kommer.


Tävlingsplanering

15 maj - Piteå LC:1+LB:1

23 maj - Kåge LB:1+LA:1

30 maj - Älvsbyn LB:1+LA:1


/Anna

Av Anna Ideryd - 4 februari 2010 21:40

 

HANDLERKURS med GERARD O'SHEA i Luleå 27-28 mars 2010


GRUNDKURS för dig som inte gått grundkurs för Gerard tidigare och för dig som inte tränat tillräckligt flitigt – eller du som gärna vill gå en grundkurs för denne inspirerande och duktige proffshandler.

FORTSÄTTNING för dig som gått grundkursen och har tränat så att du och din hund känner er mogna för att bli ännu duktigare i utställningsringen.


Mer om Gerard på http://www.gerardoshea.com


Alla raser lika välkomna!

Plats: Stallbackens ridskola, Skäret strax söder om Luleå
Kursavgift: 1 200.- per ekipage

OBS! Begränsat antal platser

Förfrågan och anmälningar via mail:

kurs@ideryd.se

Av Anna Ideryd - 15 januari 2010 21:57

Idag har RÅGER kommit med som handhäst för första gången med mig och BORE ut i skogen och efter byvägen. Massor med nya intryck! Virkesupplägg, soptunnor, brevlådor och längst in i byn dök det helt plötslig upp en timmerbil! Red av vägen då det är för trångt att stå med en häst och lastbil i bredd (precis att lastbilen ryms) och Råger som var i sällskap med farbror Bore tog det hela med ro. Varför skulle han stissa upp sig när Bore tog det lungt? På vägen hem red jag genom skogen där det var lite mer snö så Råger fick koncentrera sig på var han satte hovarna i stället för att busa hela tiden. Råger testade att gå i strjek ett par gånger i början, men Bore som har varit med förr och dessutom är mycket körd skrittade på i samma takt fast "bihanget" stretade och drog i sadelgjorden.


  


HADJAK har varit ut på en skrittur i skogen. Lugn och fin. Hadjak känns fortfarande lite "off" sen hostan så jag tar det lugnt med honom. Skrittjobb är dessutom nyttigt för Hadjak.


MYRAN har jag longerat (igen...). Nu är hon snart så tam så det blir att börja rida

:-) FIN!


Idag var det grått, grått, grått ute...


  
/Anna

Av Anna Ideryd - 13 januari 2010 12:49

Här kommer en liten bild på en svettig Myra efter gårdagens longering. Sååå duktig!


  


Idag, onsdag, skiner solen igen!


/Anna  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se