Senaste inläggen

Av Anna Ideryd - 11 januari 2010 19:39

Den här fina himlen möttes jag av när jag gick ut för att tömma skottkärran idag på jobbet. När solen börjar kika fram är det som att jag vaknar upp från vinterdvalan och fylls med ny energi. Fotat med Nokia N82, synd att jag inte hade med kameran- Ljuset var magiskt./Anna  

ANNONS
Av Anna Ideryd - 11 januari 2010 19:21

Idag har jag ridit ut i skogen med Hadjak och sedan med Bore. Myran har vilat.


HADJAK tyckte att det var lite konstiga träd ibland då det skuggade från pannlampan men han var lugn fast framåt i alla fall. Äntligen är det så mycket snö så de får pulsa liiite i alla fall. Skulle vilja ha ca 40 cm till, men det kommer garanterat tids nog. Kommer nog ångra mitt önskemål just när den ska skottas bort från framför stallet.


BORE red jag ut på barbacka. Mysigt och bra balansträning. Finns nog inget härligar än att ljudlöst galoppera fram i snön på Bore. För att undvika en ofrivillig avsittning vid ev. rådjursmöte ropadr jag lite då och då "Bort, bort alla rådjuren!". Tänk om någon skulle höra mig; antagligen skulle de dö av skratt... Bore är världens snällaste men rådjur tycker han inte om. Han skulle aldrig sticka med mig men det blir tvärnit. Barbacka+galopp+tvärnit är ingen trevlig kombination. Fotade honom i stallgången efter våran ritt. Den självlysande bogen är i själva verket reflexbrösta (och ett tillhörande reflexländtäcke ligger på baken) från Kefly http://www.kefly.se Smart fastknäppning så det ligger stadigt. Kostar rätt så mycket men man syns ORDENTLIGT! Rekommenderas varmt.

  


Hittade den här bilden i gömmorna när jag rensade bland bilderna på datorn. Det är Ferraris matte Ida som är och hälsar på grabbarna på sommarbetet. Blir en aning sommarsjuk av att titta på den.


  


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 9 januari 2010 12:31

Brrr... termometern har legat stadigt under -30 i några dagar. KALLT! Hästarna har vilat, och hundarna har knappt velat gå utanför dörren.


Det blev lite extra hästvila då Råger fått med sig en förkylning i transporten på vägen hit så Råger, Bore, Hadjak och Müsli har varit snoriga och hostat. Peppar peppar så verkar det ha lugnat sig, nu hostar bara Müsli lätt.


Idag passade jag på att fota Nellie och Astrid efter promenaden när de sprang lösa på gården.
  


/Anna     

Av Anna Ideryd - 27 december 2009 20:00

Det finns en film på Axxas Hadjak på YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=2iJ7p_sFyMY


/Anna

Av Anna Ideryd - 26 december 2009 11:51

Nu har min nya dartmoorponny Råger, Springwater I´m All Rye, äntligen kommit. Anlände i -25 så det blev täcke på i transporten.

  


Första dagen var han framför huset så jag skulle kunna se om han var lätt att fånga. Det var så lätt så han knappt lämnade mig ifred ;-)Råger går i hagen med Bore och Hadjak vilket fungerar jättebra. Hadjak har dock upptäckt att han äntligen kan bossa över någon (med Bore är det ingen idé att försöka...) fast de leker alla tre också. Då det har fortsatt vara mellan -20 och -30 så är det fortsatt täcke på ute. Råger är mycker social så det är vissa problem att fota honom då han är för nära. Fast det gör inte så mycket ;-)


  /Anna

Av Anna Ideryd - 17 oktober 2009 15:57


Idag har NHAF haft ponnyutställning i Skäret på Stallbackens Ponnyridskolas fina anläggning. Med mig hade jag Bore o Hadjak.


Bore blev Best in Show med 42 poäng och omdömet "Maskulin av utmärkt rastyp, elegant, 9. Uttrycksfullt huvud, harmonisk sida, 9. Välbenad, 8. Ledig vägvinnande skritt, 8. Bogfri trav med god takt, 8."

I BIS-finalen travade Bore som en guuuuud, synd att han inte plockade fram det redan i rasbedömningen...


Hadjak tyckte att det var lite konstigt att vara på utställning o var mest konfunderad men skötte sig bra. Snäll som alltid att ha med sig. Omdömet blev "Väl propotionerad av mycket god rastyp, 8. Vackert huvud, lång välasatt hals, bra sadelläge, något öppen bål, välmusklat kors, 8. Välbenad från sidan, tät o något tåvid fram, 7. Energisk något markbunden skritt, 7. Lätt trav med bra påskjut, 8. Totalt 38 poäng."


Bore blev Best in Show!

  


  


   Axxas Hadjak

         


/Anna

Av Anna Ideryd - 5 oktober 2009 22:14

Shilstone Rocks Snowlord, Bore, kom på en mycket hedrande fjärdeplats på Årets ponny.


Här kommer ett litet smakprov från Sarah Karlssons fantastiska bilder.


     

  

  På vägen hem övernattade vi på Vackervallen i Ransta. Ett mycket mysigt och fräsht ställe som verkligen kan rekommenderas http://www.vackervallen.se. De hade ett ridhus där Bore fick möjlighet att sträcka ut ordentligt. För de som vill finns det även hage att låna.


/Anna

Av Anna Ideryd - 20 september 2009 18:49


Här kommer det äntligen bild på Råger (Springwater I´m All Rye)


Råger

  

     

Pappa Springwater Intermezzo

 

  

Mamma Dunnabridge (W) Clover  

 

Samtliga tre bilder är lånade av Springwater Stud


/Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se