Senaste inläggen

Av Anna Ideryd - 22 maj 2009 17:40


Att vara ute på nätterna kan vara tröttsamt...


Från vänster: Molle, Boy o Grace


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 21 maj 2009 17:28


Ny layout på hemsidan och även ett bildalbum inlgat


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 21 maj 2009 17:17


BORE: På onsdag när jag tog in hästarna upptäckte jag att Bore inte ville äta, vilket är mycket allvarligt då mat är det bästa han vet. Det visade sog att han blivit sparkad i ganaschen av Hadjak. Domen blev "tur-i-oturen" och Quadrisol 5 dygn. Ingen spricka i någon tand, inte ens ett sår på insidan, "bara" en rejäl käftsmäll... Så nu kan vi fortsätta trimmandet inför Dartmoorriks.


HADJAK: Äntligen har poletten börjat trilla på plats. Hadjak har nämligen inte alls förstått varför man ska gå i form. Det är väl onödigt?! Det är ju så mycket lättare att inte använda musklerna vid förflyttning.

Igår gick det riktigt bra, fina galoppfattningar i båda varven. Inte klockrena men på god väg. Fick första sprutan mot hästinfluensa på eftermiddagen.


MYRAN: Totalrenovering ;-) Nyfixad i svansen o hovskägget, sommarskor inköpta och nystoppad sadel.

Sadel är stoppad av Sonja Jonsson från Sadelmakeriet Z HB (http://www.sadelmakeriet.com). Hon var i Bergnäset under tisdagen så jag lånade Monicas bil, kopplade på transporten och drog Myran till Luleå. Nu sitter sadeln kalas igen! Fast, det var rätt så roligt att sadeln var tvungen att stoppas om, för det berodde på mer muskler på ryggen!


/Anna

Av Anna Ideryd - 18 maj 2009 17:12


Lördag 16/5

Piteå nationella hunduställning i Sjulnäs, Piteå.

Nellie cert, BIR och BIG-R!!! Tati bt-4.


Söndag 17/5

Curry och Maggie var i Skellefteå för att prova hundkapplöpning. Maggie har LC-licens (o även cert) så hon sprag som en tok bakom "luren". Curry har aldrig varit på LC eller hundkapp förut men förstod direkt var det handlade om. Curry sprang även hon efter bästa förmåga = full fart! De sprang både på släphare och med maskin. När de sprang efter maskinen fick de springa ett halvt varv då de är nybörjare.


/Anna

Av Anna Ideryd - 4 maj 2009 17:09


2-3/5 var vi i Hammerfest på hundutställning.


Lördag: Tati BIR, cert och CHAMPION!!! Nellie bt-2.

Söndag: Tati BIR, BIG, BIS-2!!! Nellie cert.


/Anna

Av Anna Ideryd - 27 april 2009 21:50


Börjar väl i datumordning...


Fredag 18/4

Christians examenskonsert i Piteå. Den var fantastiskt vacker! Mycket bra gjort älskling!


Efter konserten o mingel tog jag flygtaxi till Kallax för att ta flyget till Kiruna där mamma o Yvonne K väntade inför färd vidare mot Harstad. Framme på hotellet (F2 by Nordic, rekommenderas varmt!) kl. 4 med en väckare som ringde 6.20 - tungt!


Harstad internationell utställning med Tati o Nellie. Domare Göran Bodegård, Sverige.


Nellie - 1:1 ck BT-3

Tati 1:2 ck BT-R

Cert gick till Emprezy Endearing Lady - GRATTIS Trine!


På söndagen var det snöstorm så de stängde E10 över fjället. I Harstad blåste det 20 m/sek o haglade. Tur att det var en inomhusutställning ;-) Men, knäpp som man är hade jag antagligen ställt ut även om det varit ute... I och med att de stängt E10 fick vi ta en extra omväg förbi Tromsö = 30 mil längre. Vi körde i ca 10 mil i utkanten av snöovädret och när vi var utanför det kunde vi i alla fall inte köra särskilt fort då stötdämparna på bilen gett upp. Så vägen hem kändes låååååång...Men vi kom hem till slut. Kan lungt säga att måndagen på jobbet var tung.


I helgen har jag varit i Norrköping på domarutbildning i Junior Handling. En mycket välordnad kurs (ordnad av SHU) som dessvärre hade väldigt lite praktisk träning utan var mest teoretisk. Det som var riktigt roligt var att vi fick vara med o påverka inför revideringen av reglerna.


Slutprovet bestod i en skrivning med beskrivning om att arrangera en tävling i JH, samt att praktiskt bedöma fem ekipage med skriftlig o muntlig kritik.


Nu får vi vänta o se om vi blivit godkända!


/Anna
Av Anna Ideryd - 16 april 2009 19:55


Dagen har bestått av arbete och motion av Hadjak. Resten av tiden har jag packat... I helgen är det Internationell hunduställning i Harstad, Norge. Med oss har vi Tati o Nellie, domare är Göran Bodegård.


Imorgon, fredag, har Christian sin examenskonsert kl. 19.00 Helt otroligt hur fort åren har gått, känns som alldeles nyss som han började plugga till musiklärare. Direkt efter konserten tar jag flygtaxi till Kallax för att flyga till Kiruna där mamma och Yvonne möter upp o fortsätter färden till Harstad. Inte många timmars sömn mellan fredag o lördag - om några alls...


HADJAK var jätteduktig idag. Longerade med inspänningar och var fin i formen hela tiden, även framåtbjudningen har blivit jämnare.


De övriga hästarna har fått vila då tiden inte räckte längre.


Nu är det duschen nästa... Med hundarna och mig själv...


/AnnaAv Anna Ideryd - 15 april 2009 14:03


Då var det dags att damma igång bloggandet igen.


HÄST


HADJAK: Har börjat rida honom då han har fått en sadel som passar. Tusen tack till Anna-Karin som hade en sadel i "gömmorna"! Det går framåt hela tiden, senaste passen har han börjat söka stöd på bettet och söker sig framåt/neråt. Han har även varit på löshoppning, hoppade bara små hinder för att befästa vad det gick ut på.


MYRAN: Har varit riktigt fin på sistone, samarbetet har varit ömsesidigt ;-) Jag har även tagit tag i hoppningen (det är INTE hästen det beror på att det varit sisådär med hoppningen...) Tränar mycket lösgörande med öppna/sluta och volter samt varierat formen litegrann. "Lekt" lite med att trampa henne.


BORE: Mycket ut efter Lennarts väg o byvägen. Det finns bara ett "problem", efter byvägen finns de köttätande rådjuren ;-) Har varit väldigt pigg på sistone. Fällningen har kommit igång, man är långhårig ÖVERALLT när man borstat honom!


HUND


4-5 april hade Gerard O´Shea en kurs som vi var med och arrangerade på Mikkelsgårdens fantastiskt fina anläggning i Boden. Jag hade med mig Curry och lärde mig massor! Just nu tränar vi mest på "4-veckors-programmet" på trimbord. Från att hundarna knappt velat vara på trimbord står de på kö... Vi fick även lära oss en väldigt smidig teknik för att ställa upp hundarna snabbt och snyggt.


I stället för spinning har jag börjat springa och då har jag självklar med mig hundarna - ALLA SJU! Fem whippets och två huskies. Det går smidigare än förväntat men har ändå beställt några grenkoppel/tvillingkoppel för att minska ner antalet koppel som kan trassla in sig mellan ben, under magar - you name it! Hoppas att de kommer snart!


Bidrar med en bild av en skitig Curry i dåligt ljus.


/Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se