Senaste inläggen

Av Anna Ideryd - 9 februari 2009 21:19


Idag har Curry fått motionera på riktigt i ett desperat försök att få henne trött. Men det verkar inte haft någon större effekt. Curry o Nellie fick nämligen komma med (i koppel) när jag red Bore efter vägen. Rask trav o galopp gällde för hundarna, o ganska lagom trav för Bore.


Sedan var det snöröjning på menyn då det kommit minst 3 dm senaste dagarna. Direkt efter det var det iväg på spinning 30 min + 30 min core. Alldeles för tungt med spinning två dagar på raken men det är inget pass i morgon så för att få in mina tre pass/vecka så var det bara att boka in sig!


Imorgon är det motion av alla hästar som gäller. Hadjak ska få ha komplett sele för första gången, få se om det blir ngn reaktion på bakselen. Men jag skulle inte tro det då han inte är minsta brydd när han har tömmarna runt baken.


/Anna

ANNONS
Av Anna Ideryd - 8 februari 2009 12:11


Det har visst gått ett tag sedan jag skrev senast i bloggen... Måste komma in i en rutin så det blir gjort.


MYRAN: Senaste tiden har jag jobbat mycket på volt, med varierande resultat. Formen har varit rätt så bra, inget häng i tygeln. Lekt lite med skolorna på volt men även på rak spår.


Så här duktig var Myran en dag då jag longerade - HELA passet! Inget springa o dra över huvud taget. Mobilbild o mörkt så kvalitén är därefter.


 


HADJAK: Tömkört på volt, men även rakt spår. Framåtbjudningen blir bättre o bättre. Även formen börjar bli bra, söker sig framåt-neråt. Har bestämt mig för att köra in honom före inridning. Har ingen sadel som passar just nu men sele det finns... 


BORE: Fortsatt arbetet med skolorna i trav o galopp. Mååånga tempoväxlingar. Orken börjar bli bättre i bakdelen även om det fortfarande är tungt. 


/Anna 

ANNONS
Av Anna Ideryd - 31 januari 2009 16:19


Igår fick alla hundar ETT märgben var. Men Maggie hon fick på något underligt sätt fem ben i bädden. Och dessutom så måsten en utomjording ha för dom dit för Maggie var helt oförstående hur de hamnat där?! För hon hade minsann inte gått runt o samlat på sig ben allt eftersom...


¨


                                                  
         ---  


Av att tugga ben så blir man trött. Det är vitt skilda sovstilar i gänget.


Zaffran MÅSTE ha filt, åtminstone om hon får bestämma ;-)Nellie sover lika gärna på bädden på golvet, även om soffan också är skön ibland.  Och så kom vi till Curry... Hon sover som hon hamnar, i alla möjliga o omöjliga vinklar. När Curry väl har somnat så vaknar hon inte ens när hon faller ner från soffan eller sängen. Det är minst en gång om dagen som hon faller i golvet. Hårt. Men inte vaknar hon för det utan sover lungt vidare... 


CurryTati o Curry


/Anna
Av Anna Ideryd - 26 januari 2009 20:56


Träningsdagbok:


HADJAK: Vila idag


BORE: Galoppintervaller, 5 varv glp - 2 varv skritt - 5 varv glp osv. Upprepade 3 gg/varv. Invigde min nya sadel, en Globus Clic 16" bom 36


MYRAN: Longerade. Inspänningarna höll en dag till... Ganska lugn.


/Anna

Av Anna Ideryd - 25 januari 2009 22:34


Träningsdagbok:


HADJAK: Premiärtur i sadeln idag! Skrittade på stallplan. Tränade halt o igångsättning. Lyhörd o fin. Spände till en gång men blev lugn direkt jag pratade med honom. Hadjak tyckte det var kallt ute fast det bara var -7. Det är nog ganska ovant för honom än så länge att vara klippt, även om det är mycket kvar av pälsen. Har upptäckt att han verkar vara lite känslig i huden, men det hänger nog ihop med att han är nyklippt. Han blir liiite svullen där man har haft spänt gjorden men inte alls öm eller irriterad.


MYRAN: Longerade, lugn o fin. Ett kort o avkopplat pass. Använde de "trasiga" inspänningarna idag igen. Hoppas de håller ihop tills de nya kommer, annars har jag bara de med resår o de är inte alls bra på Myran.


BORE: Red ut efter "Lennarts väg". PIGG!!!! Fast vad annat kan man vänta sig när hen vet att han får galoppera ca 1 km så snabbt han vill... Förklaring till de som inte vet vad "Lennarts väg" är: ca 500 m hemifrån finns det en ca 1 km lång skogsväg som går uppför ett berg. Den är väldigt galoppvänlig nästan året runt, det är bara på våren den är lös. Den skottas med traktor med ca 1 dm packad snö kvar så det är perfekt fäste :-)


I övrigt så har badrumsrenoveringen fortsatt. Bubbelbadkaret inkopplat, skåpen monterade o högskåpet är det färdiginplockat. Blir dock ytterligare en resa till IKEA för att komplettera med ett skåp till, det var mer plats kvar uppåt än vi trodde... (Har två bänkskåp, som ska bli tre, på varandra för rätt mått) Samt speglar till bakom badkaret så ljusen skimrar :-)


/Anna

Av Anna Ideryd - 24 januari 2009 22:32


Dagen har vigts till att renovera i badrummet så hästarna har haft vila. Tråkigt, tråkigt inlägg idag...


/Anna

Av Anna Ideryd - 23 januari 2009 20:49


Nu har jag visst glömt bort att blogga som vanligt ;-)


Träningsdagbok:


HADJAK: Fick en "helrenovering" - verkning o filtklippning. Stod som ett ljus hela tiden jag klippte! Det var bara när frambenen skulle verkas som han interiktigt hade tålamod hela tiden o försökte få ställa ner dom i stället men när man sagt åt honom första ggn så slutade han direkt.


MYRAN: Longerade. Dagens  tur ledde till att nya inspänningar måste införskaffas. På något sätt lyckades jag missa att inspänningen inte satt fast ordentligt i däckeln när hon skrittade fram utan. Vilket ledde till att den föll ner o Myran gick på den o konstigt nog så gick den av?! Är de inte kostruerade för att hälla att sitta fast i en gjord o samtidigt bli trampade på av ett bakben? Hmmm ;-) Det gick att provisoriskt laga den så jag kunde longera henne i alla fall. Hon var PIGG i början men sen var hon riktigt fin!


BORE: Skrittade ut efter vägen. Pigg som vanligt...


Sen en väldigt god nyhet. Åt palt till middag o det var hur mumsigt som helst! Bara att men drabbas av paltschwimman, paltkoma eller vad man väljer att kalla det efteråt. Kärt barn har många namn...


/Anna

Av Anna Ideryd - 15 januari 2009 21:16


Idag har jag dött. Eller nästan i alla fall. Jag har provat spinning för första gången. Trots att jag blivit varnad innan om en nära döden upplevelse kunde jag inte ana vad som väntade.


Själva passet var tungt, javisst. Men det absolut värsta var efteråt - min kropp blev nog i chock efter den plötsliga ansträngningen. På väg hem kände jag mig trött men nöjd o glad. Det var en riktigt rolig träningsform som jag tror kommer passa mig väldigt bra som komplement till ridningen. Det var när jag kom hem det hela började - som om kroppen kom ifatt sig själv - illamåendet. Stilla läge i soffan o slumra till antikrundan tillsammans med alla fem whippar var en framgångsrik metod. Vaknade efter ett tag o illamåendet borta.


Hästarna har vilat idag trots att det är "ordinarie" träningsdag. -27 är för kallt, tillochmed för mig. För det mesta tycker jag att det går att pälsa på sig o ta en kort tur i alla fall men med denna kyla så man knappt vill gå utanför dörren är det värre. Hästarna uppskattar inte heller att jobba ngt hårdare. Även Mickan ville komma in då de fick ett erbjudande att komma in vid kl. 16 och hon brukar för det mesta tycka att 19-20 är en lagom tid. Oftast får hon som hon vill med det då mycket utevistelse är bra för hästarna men med sunt förnuft.


Nu ska jag i duschen, om benen bär mig ;-)


/Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se